THE VAMPIRE DIARES (TVD) KONUSU VE KARAKTERLERİ





                                                  THE VAMPIRE DIARIES

 2009 yılında en çok izleyici sayısına sahip pilot bölümü ile yayın hayatına başlayan TVD hiç kuşkusuz o yılın en başarılı girişlerinden birini yaptı. TVD, Lisa Jane Smith'in yayımladığı 4 kitaptan uyarlanmıştır. Bu kitaplar uyanış (the awakening),savaş (the struggle),öfke (the fury),karanlık buluşma ( dark reunion)'dır. Ve bu kitaplardan sonra Dönüş Serisi yayımlanmış ve yayımlanmaya devam etmektedir.   

ÖFKE
KARANLIK BULUŞMA


UYANIŞ (1991)




TVD'NİN  İLK BÖLÜMÜ

Dizinin ilk bölümünde Elena ve Jeremy nin ailesinin trafik kazasından ölmesinden 4 ay sonra anlatılıyor. Elena günlük tutuyor ve günlüğüne ailesini kaybettikten sonra neler hissettiğini yazıyor. Normalde Elena okulun popüler kızlarından ama ailesi öldükten sonra kendini her şeyden soyutlayıp kendi dünyasına çekiliyor. Tek vasi Elena ve Jeremy’nin teyzesi Jenna. Ailesinin mezarını ziyaret ediyor orada oturuyor takılıyor günlük tutuyor kısacası mezarlık Elena’nın ev dışında en çok vakit geçirdiği yer.








Yine bir gün Elena ailesinin mezarının yanında günlüğüne bir şeyler yazarken daha sonra aşık olacağı Stefan ile karşılaşıyor ama Stefan hemen ortadan kayboluyor. Elena mezarlıkta gördüğü çocuğu bir türlü aklından çıkaramıyor. Okulun ilk gününde Stefan’ı gören Elena’nın onunla ilgili merakı daha da artıyor. ( tabiki de onun vampir ve 145 yaşında olduğunu bilmeden)



İlk bölümün sonunda beklenen kişi geliyor: Damon Salvatore ( Stefan’ın abisi)



                                                         TVD’NIN OYUNCULARI



ELENA GILBERT







17 yaşında bir lise öğrencisi olan Elena Mystic Falls ‘da yaşamaktadır. Ailesini trafik kazasında kaybetmeden önce gayet neşeli,canlı, popüler ve oldukça sevilen bir kızdır. Ailesinin vefatından sonra kendi dünyasına çekilen Elena kimseyle görüşmez.Ev ve mezarlık arasında mekik dokur.Elena’nın yakın arkadaşı Bonnie Bennet’dir. Ve onunla rekabet halinde olan arkadaşı da Caroline Forbes’tir. Elena ilk gördüğü andan itibaren Stefan’dan çok etkilenir. Tanışıp konuşmaya başladıklarında ise olaylar gelişir.






STEFAN SALVATORE






17-18 yaşında gibi görünse de aslında 145 yaşında vampir olan yakışıklı, karizmatik, çekici, bilgili, kültürlü olan Stefan 1. Sezonun başlarında tam bir temiz aile vampiri gibidir. İnsanları dönüştürmez ,insan kanı içmeyip; hayvan kanıyla beslenir ve bundan dolayı diğer vampirlere göre daha güçsüzdür. Bunu 1.bölümün sonundaki Damon ile olan kavgasında da görülüyor zaten.






SPOİLER

Stefan aslında temiz aile vampiri gibi görünse de eskiden o kadar da iyi bir vampir olmayıp damon’dan daha kötü günleri olduğunu öğreniyoruz. Bunun sebeplerinden biri de Kathrine Pierce (katerina petrova )'dır. Kathrine yüzünden araları açık olan damon ve stefan’ın normalde de pek anlaştığı söylenemez çünkü ikisi çok ayrı kişiliğe sahipler.




DAMON SALVATORE







Stefan’ın abisidir. Ailenin ukala, şımarık, yakışıklı, komik, etkileyici, taş,sorumsuz ,karizmatik çocuğudur.  Kötü gibi görünse de ileriki bölümlerde onu daha iyi tanıdığımızda o kadar da kötü olmadığını anladığımız ,Stefan’dan çok çok rahat bir kişiliktir. Serseri davranışlarıyla tüm kızların gönlünde taht kurmuştur. 1.sezon 1.bölümün sonunda ortaya çıkmıştır.




JEREMY GILBERT (Elena'nın kardeşi)





KATHRINE PIERCE









Stefan ve Damon’un eski vampir kız arkadaşı olan Kathrine Pierce, dizinin kötü karakterlerinden. Sürekli Damon ve Stefan’ın peşindedir ve sürekli olarak yapmak istediği şeyler için Damon ve Stefan’ı kullanmaya çalışıyor. O da kaşaroz firtikgillerden*.




BONNIE BENNET

Elena’nın en yakın arkadaşı ve bir büyücü. Büyücülük onların ruhunda var. Anne tarafı hep büyücüymüş. O yüzden Bonnie'de değişik ve güçlü büyüler öğrenerek kendini bu alanda geliştirmeye çalışıyor.



CAROLINE FORBES





Elena’nın yakın arkadaşlarından ama aynı zamanda onunla rekabet halinde. Elena ile araları sezonlar ilerledikçe daha da bozuluyor.


 
Ben bu dizinin ilk sezonunu çok hızlı bir şekilde bitirmiştim. Çünkü çok kompleks bir dizi.Vampir dizi olmasının yanı sıra dizide;aşk,gerilim,komedi,dram,vampir kavgası,aksiyon,korku,büyü ne ararsan var.Çok kompleks bir şeyler izlemek isteyenler için en ideal dizilerden :)







NİCE NİCE MUTLU,HUZURLU,SAĞLIK VE YABANCI DİZİ DOLU BAYRAMLAR GEÇİRMENİZ DİLEKLERİMLE İYİ BAYRAMLAR :) :)



kaşaroz firtik :ilk yazımda da açıkladığım günlük hayatta kullandığım bir kelime. Kaşar ve sürtüğün birleşmesi yani bir nevi öfemizm :) 


Kitaplara meraklıysanız;
http://ptdenizokumaaski.blogspot.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SHERLOCK 1.SEZON 1.BÖLÜM A STUDY IN PINK

SHERLOCK 1.SEZON 2.BÖLÜM ÖZETİ THE BLIND BANKER

SHERLOCK 1.SEZON 3.BÖLÜM THE GREAT GAME (SEZON FİNALİ) ÖZETİ