TATLİ KÜÇÜK YALANCILAR-PRETTY LlTTLE LlARS KARAKTERLERİ



ALISON DILAURENTİS (SASHA PIETERSE)

Grubun lideridir ve okulun en çekici,en güzel kızlarından biridir. Okulda çok popülerdir ve iyi olarak tanınmaz. Herkese kötülük yapar. Özellikle Mona ve Jenna’ya çok çektirmiştir.Çok akıllı ve ne istediğini bilen ve istediğini elde eden biridir..Sır saklar ve sır saklamasını iyi bilir fakat sırlarını kimseye söylemez. Abisiyle ilgili büyük sıkıntıları var. Her ne kadar kötü görünüyor olsa da aslında sevdiklerine değer verir ve onlar için herşeyi yapar.


Bir gece  Spencer,Emily,Hanna,Aria ve Alison pijama partisi verirler ve o geceden sonra Alison ortadan kaybolur. Ve kimse onu bulamaz bir yıl sonra cesedi evinin arkasında tenis inşaat sahasında bulunur. Ondan sonra yakın arkadaşları A’dan mesaj almaya başlar ve olaylar gelişir.





JASON DILAURENTİS (DREW VAN ACKER )

Alison’ın abisi.Alison kaybolmadan önce çok serkeş bir hayatı vardı. Partiler ,içkiler, uyuşturucu v.b.

Kendi ortamında arkadaşlarıyla takılan bir tiptir. Alison pek umrunda değildir. Alison ile araları pek iyi değildir.

Alison’ın iyi biri olduğunu düşünmez .Alison’ın ölümünden sonra eve döner ve orada tek başına yaşamaya başlar.Artık tam anlamıyla temizlenmiştir(içkiyi,uyuşturucuyu bırakmıştır.).

Onun evde tek başına yaşaması mahallede merak konusu olmuştur. Spencer,Emily,Hanna,Aria onun neden mahalleye geri döndüğünü bulmaya çalışır.



SPENCER HASTINGS (TORIAN BELLISARIO)

Grubun akıllı, zeki, hırslı, çalışkan, mantıklı,soğukkanlı,kültürlü kızıdır.Ailesiyle sorunlar yaşamaktadır.Özellikle ablasının erkek arkadaşlarının çekim alanına girdiğinden ablasıyla tartışmalar yaşar.Ablası Melissa’nın sevgilisi olan Ian ile öpüştüğü için Alison onu rahat bırakmaz. Tabiki de A sağolsun bu Melissa tarafından öğrenilince büyük bir kavga kopar.






SPOILER


Baştan psikopat olarak gördüğü Toby ile 1. Sezonun sonuna doğru sevgili olmuştur.








HANNA MARIN (ASHLEY BENSON)

Alison’ın zayıflamaya yardım ettiği grubun şişman üyesi. Alison’ın yardımıyla zayıflama başlıyor.
Grubun en duygusal ve telaşlı üyesi. Alison’dan sonra zayıflıyor ve okulun en popüler kızı
 oluyor.

Allison’ın ölümünden sonra Mona ile takılmaya başlıyor.İlk sezonun başlarında yaptığı
ufak tefek hırsızlıklar yüzünden annesini zor duruma sokuyor.Sean adında biri ile çıksada bu kısa sürmüştür.

Baştan pek de yüz vermesede hacker olan Caleb ile sevgili olmuştur.Grubun zayıf halkası olarak görünür.Annesi ile babası ayrı ve Hanna annesi ile birlikte Rosewood' da yaşıyor.




ARIA MONTGOMERY (LUCY HALE)

Grubun tatlı ve edebiyat sever üyesidir.Barda tanıştığı Ezra adında bir adamı aklından çıkaramamıştır.Sonradan da onun yeni edebiyat öğretmeni olduğunu öğrenince ne yapacağını bilemese de ilişkisini gizli gizli sürdürmeye devam ediyor.Aria’nın anne ve babası da öğretmen olduğundan bu ilişkiyi gizlemek oldukça güç oluyor ve A’nın yaptıklarını da unutmamak gerek tabiki de.





EMILY FIELDS (SHAY MITCHELL)

Grubun sporcu üyesi. Okulun yüzme takımında ve sporcu bursu için uğraşıyor.Alison’ın kaybolmasına en çok üzülen kişi çünkü eşcinsel  ve Alison’dan hoşlanıyor.Babası asker olduğundan dolayı disiplinli bir hayatı var.Eşcinsel olduğunu ailesine açıklama konusunda çok sıkıntı çekiyor.Mahalleye taşınan maya adlı kızla sevgili olmuştur.







SPOILER

Alison’ı öpmüş ve karşılık alamadığından dolayı ona karşı sinirlidir.Ama öldüğünü öğrendikten sonra onu çok özleyen kişidir.














                                   MELISSA HASTINGS (TORREY DEVITO)


Spencer'ın ablasıdır.Ailenin gözdesidir.Alison'u pek sevmez.Wren'i terk ettikten sonra gizlice Ian ile evlenir.






JENNA MARSHALL (TAMMIN SURSOK)

Jenna , Alison’ın en çok uğraştığı kişilerin başında gelir.Alison’ın yüzünden kör olan Jenna, Alison ölmeden önce Körler Okuluna gider.Alison’ın cenazesinde ortaya çıkmıştır.Spencer,Emily,Hanna,Aria’nın en çekindiği kişidir.





MONA VANDERWAAL (JANEL PARRISH)

Hanna’nın kankası olan Mona , Hanna tekrardan Spencer’lar ile takılmaya başlayınca kendini yalnız hissediyor.Başlarda silik bir karakter gibi görünse de zamanla onun da çok önemli bir karakter olduğunu görülüyor.





TOBY CAVANAUGH (KEEGAN ALLEN)


Jenna’nın üvey kardeşi olan Toby,ilk başlarda sorunlu ve tuhaf biri olarak görünüyor ve hatta kızlar onun Alison’ın katili olduğunu düşünüyor. Çünkü Alison kendi müştemilatına havai fişek atarken toby’nin orda olduğunu sanıyordu ama toby ‘de ordaydı.Ayrıca Alison Toby ile de çok uğraşıyordu.Toby’nin gözünde Alison bir şeytandır. Emily’i erkek arkadaşından kurtarmasından sonra Emilly ile arkadaşlık kuran toby’nin emily ile arası bozulmuş sonra da ders çalışma olayları yüzünden Spencer ile yakınlaşmış ve sevgili olmuşlardır.Başta kötü gibi görünse de sonradan aslında iyi biri olduğu Jenna ve Alison yüzünden sıkıntı yaşadığı anlaşılmıştır.





EZRA FITZ (IAN HARDING)

Karizmatik edebiyat öğretmeni. Aria’nın ona söylediği yalandan dolayı onu üniversite öğrencisi sanan Ezra Aria’yı sınıfına görünce şaşkınlığa uğramıştır.Aria’yı bırakmak istese de bırakamamış ve ilişkilerine gizli gizli devam etmişlerdir. A ve Aria’nın ailesi yüzünden sıkıntı yaşasa da Aria’yı bırakmamış ve ilişkilerine devam etmişlerdir.


SPOILER

Aslında Ezra zengin bir FITZGERALD’dır. Ama bunu herkesten saklar.Aria bile bunu çok sonradan öğrenir.



CALEB RIVERS (TYLER BLACKBURN)


Hackleme işinde okulda bir numara olan Caleb koruyucu aile yanında büyüyen bir çocuktur.Yeri yurdu pek belli değildir. Caleb Hanna’ya yardım eder ve böylece tanışmış olurlar.Hanna Caleb’i ezik olarak görse de zamanla ona aşık olur ve sevgili olurlar.




SPOILER



Aslında Caleb’i Jenna bilgi edinmesi için tutuyor.Bu ortaya çıkınca Hanna Caleb’i terketse de sonradan yine barışıyorlar.




 
        IAN THOMAS (RYAN MERRIMAN)

          Kimseye haber vermeden Melissa ile evlenirler.Kızların en çok şüphelendiği kişidir.











         WREN KINGSTON ( JULIAN MORRIS )

Spencer ile öpüşür ve Melisa bunu görür.Melisa'dan ayrıldıktan sonra Spencer'a yürümeye devam eder.İngiliz aksanı olduğundan dolayı benim favori karakterlerim arasında bir de herkese yürümese 5 numara 10 yıldız olacak :)










A

Allison ve yakın arkadaşlarının ve dizide çoğu kişinin başına dert açan,çoğu kişinin tüm sırlarını bilen A bunları açıklaması için insanları zorluyor. Herkes hakkında herşeyi bilen A ‘nın bunları nasıl bildiği de merak konusu.


A konusunda çeşitli tahminler olsa da tam olarak kim olduğu bilinmiyor. Bölümler ilerledikçe insanlar paranoyaklaşıyor ve neredeyse hemen hemen herkes A damgası yiyor.Dizinin en kilit karakteri olan A hakkında çeşitli teoriler var bunları da ilerki zamanlarda yazacağım.


Kitaplara meraklıysanız;

http://ptdenizokumaaski.blogspot.com/


TATLI KÜÇÜKYALANCILAR




AÇELYA (BESTE KÖKDEMİR)





SELİN (BÜŞRA DEVELİ)








ASLI (BENSU SORAL)




EBRU (DİLAN ÇİCEK DENİZ)






HANDE (MELİSA ŞENOLSUN)




JANSET (MERVE ÇAĞIRAN)







TOPRAK ( BURAK DENİZ)




CESUR ( ALPEREN DUYMAZ)



EREN (ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ)





ILGAZ (KAAN YILMAZ )





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SHERLOCK 1.SEZON 1.BÖLÜM A STUDY IN PINK

SHERLOCK 1.SEZON 2.BÖLÜM ÖZETİ THE BLIND BANKER

SHERLOCK 1.SEZON 3.BÖLÜM THE GREAT GAME (SEZON FİNALİ) ÖZETİ