LIE TO ME KONUSU VE 1.SEZONU :)













Aslında çoğu insan karşısındaki insanın ona yalan söyleyip söylemediğini merak eder ve bunu bilmek ister.Ama bunu nasıl yapacağını bilmediğinden dolayı konuştuğu insanların hareketlerini inceler belli çıkarımlar yapmaya çalışır ama çoğunlukla da bir sonuca varamaz.


Ama ya insanların yalan söyleyip söylemediğini anlamanın bir yolu olduğunu söylesem size...

Aslında bizim temel psikoloji deyip geçtiğimiz genel olarak insanların pek kale almadığı bu temel psikoloji bize o insanlar hakkında önemli ipuçları vermektedir.Beynimiz bunu tabiki de algılar ama bir kenara atar çünkü biz pek önemsemeyiz...


Neyse bu kadar açıklamadan sonra asıl konumuza gelebiliriz: LIE TO ME


Ben bu diziyi biraz geç keşfettim ama sonradan da bağımlısı oldum çünkü konu her ne kadar insanların yalan söylemesi üzerine kurulu gibi görünse de aslında dizi Temel Psikoloji üzerine kurulu bence.


İnsanların belli durumlar altında ne gibi tepkiler verebileceği,bir şey saklayan insanın hareketleri,normalde o hareketin nasıl olması gerektiği,beden dili,jest,mimik,bir insanla konuşurken dikkat etmemiz gereken şeyler,v.b.

Tüm bunları bu dizide bulabilirsiniz bu dizi aslında ders olarak da izlenebilir

Bu diziden öğrendiklerinizi not alıp gerçek hayatta kullanabilirsiniz

Gelelim Dizinin Karakterlerine;











DR.CAL LIGHTMAN (TIM ROTH) ; Dizinin baş karakteri beden dili ve ifadeler uzmanı.Uğraştığı vakalar genel olarak federal suç vakalarıdır.Lightman için her yol mübahtır.Kullanabileceği  her şeyi kullanır ve bunu yapmaktan çekinmez.Boşanmıştır ve bir kızı vardır.Bu beden dili ve ifadelere olan ilgisi de annesinin intiharından sonra başlar ve bu alanda yoğunlaşır.Başta pek ciddiye alınmaz Lightman çünkü insanlar beden dilinin ve ifade okumanın pek işe yarayacağını düşünmez.Ama sonradan yanıldıklarını anlarlar.



 



LIGHTMAN GROUP ADINDA BİR ŞİRKETİ VAR VE ORADA ÇALIŞANLAR:





DR GILLIAN FOSTER (KELLI WILLIAMS) : Cal Lightman'ın ilgi duyduğu kadın ve aynı zamanda onun kadar da bilgili.

Ekibin daha mantıklı düşünen psikolog üyesi.Çoğu zaman Cal Lightman'a destek olan kişi.







BRENDAN HINES ( ELI LOKER ) :  Bu işin eğitimini almış ve Lightman'ın yanında uygulamalarla kendini geliştirmiştir.1.Sezonda yapmaması gereken bir şeyi yaparak kendini zor duruma sokmuştur ve Lightman'a yalan söylemek zorunda kalmıştır. Tabiki bunu ilaç yardımı ile yapsa da sonradan her şey ortaya çıkmıştır.Bu yüzden de Lightman'ın gözünden düşmüştür birinci sezonda.Benim dizideki favori karakterim.








RIA TORRES (MONICA RAYMUND) : Grubun bedensel dili ve ifadeleri okumada doğal yetenekli üyesi İç Güvenlik Bakanlığı'nda ( Homeland Security'nin türkçeye çevirilmiş hali ) Ajan olarak görev alıyor.Ama sonradan Lightnman Gruba geçiyor.Bu alanda bir eğitimi olmadığından bazen çok duygusal davranabiliyor.





EMILY LIGHTMAN (HAYLEY MCFARLAND) : Lightman'ın biricik genç kızı .Babasının beden dili ve ifadeleri okumadaki ustalığı ile bazen başı derde girer çünkü yalan söylediğinde babası hemen farkeder ve bunu söylediğinde de siniri bozulur. Ama onun dışında babasıyla çok sevgi dolu ve güzel bir ilişkisi vardır.





                                                  LIE TO ME VE YÜZLERİN İFADESİ








                          LIE TO ME DİZİSİNİN MÜZİĞİ: RYAN STAR-BRAND NEW DAY





Bu dizi 3 sezon sürmüştür ve;

1.Sezonu 13 Bölümden oluşmaktadır.

2.Sezonu 22 Bölümden oluşmaktadır.

3.Sezonu 13 Bölümden oluşmaktadır.


Kitaplara Meraklıysanız;

http://ptdenizokumaaski.blogspot.com.tr/








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SHERLOCK 1.SEZON 1.BÖLÜM A STUDY IN PINK

SHERLOCK 1.SEZON 2.BÖLÜM ÖZETİ THE BLIND BANKER

SHERLOCK 1.SEZON 3.BÖLÜM THE GREAT GAME (SEZON FİNALİ) ÖZETİ